Nieuws

Geforce Now beschikbaar op iOS via browser, ondersteunt binnenkort Fortnite

Apple adviseerde zelf een webmethode

Geschreven door Jacco Peek op
Nvidia heeft Geforce Now uitgebracht op iOS via de webbrowser.

De methode is een manier om Apple's beleid, dat cloud gaming-apps niet toestaat omdat het bedrijf daarmee geen percentage van game-aankomen ontvangt - te omzeilen. Aan Venturebeat meldt Geforce-hoofd bij Nvidia, Phil Eisler, dat Apple daarom een webmethode aanraadde.

"We hadden discussies met Apple rondom de iOS-app van Geforce Now", meldt Eisler in een interview. "En ze vonden dat het niet helemaal bij hun regels past. Daarom bevolen ze ons een implementatie op basis van de webbrowser aan. We hebben daarvoor de open standaard van WebRTC gebruikt."

Met Geforce Now kunnen spelers op andere platformen aangeschafte pc-games streamen via de cloud. Daarom is het in volgens Nvidia 'binnenkort' ook mogelijk om Fortnite op iOS te spelen. De officiële applicatie van die game is verwijderd wegens een conflict tussen Apple en Epic Games.

Geforce Now is momenteel in bèta. Gebruikers kunnen play.geforcenow.combezoeken om games te streamen. Spelers kunnen gratis gamesessies van maximaal een uur streamen. Onbeperkt gebruik kost vanaf 5,49 euro per maand.

Dit artikel delen:

Lees meer

Waar moet je op letten als je een console koopt Black Friday? Hitman-maker IO Interactive werkt aan nieuwe James Bond-game
0

Reacties op: Geforce Now beschikbaar op iOS via browser, ondersteunt binnenkort Fortnite

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.