Handige PC-gamers kregen afgelopen week al een voorproefje van de splitscreen-modus in Left 4 Dead, maar Valve heeft middels een patch de optie uit de demo gehaald.

Natuurlijk vroegen diezelfde gamers zich af of deze optie dan ook in de uiteindelijke versie zal zitten en Yahn Bernier, designer bij Valve, had daar wel een antwoord op: "De splitscreen-optie was iets wat we in eerste instantie alleen voor de Xbox 360-versie in gedachten hadden. Dit in verband met controller-problemen voor de PC. Maar we zijn ermee bezig om deze optie als 'niet-ondersteund' bonusmateriaal in het uiteindelijke product te stoppen. We hadden de modus uitgezet voor de demo, omdat we bang waren dat het de spelervaring zou kunnen beïnvloeden, maar zoals het er nu naar uitziet gaan we de optie weer aanzetten na de lancering."

Verder wijdde Bernier nog wat verder uit over de besturingsmogelijkheden voor de PC-versie van Left 4 Dead. Volgens de makers zou de beste combinatie twee USB-controllers zijn (eventueel Xbox 360-controller voor Windows) zijn, maar zal een controller met toetsenbord/muis-combinatie ook werken.