Cliff Bleszinski, beter bekend als Cliffy B, is lead games designer bij Epic en in een interview met Gamerpro.com vertelde hij meer over Gears of War 2. Zo laat hij weten dat de game meer vernietigbare objecten zal hebben waardoor het mogelijk zal zijn om bijvoorbeeld bomen kapot te schieten om daarmee vijanden te overrompelen.

In de game zal het niet mogelijk zijn om je personage of je wapen aan te passen. Cliff laat weten dat Gears of War niet zo'n soort game is. "De Lancer is een Lancer, Marcus is Marcus en Gus is Gus. Dat zijn de identiteiten die we aanhouden."

In de eerste game was er een scenario met voertuigen. In het tweede deel zal dit uitgebreid worden. Ook de gameplay is verbeterd en alle handelingen en acties zullen wat soepeler en nog beter verlopen, zo spreekt Cliffy B.

Of de game een co-operatieve modus zal bevatten liet Cliff nog in het midden, maar het zou goed kunnen dat er tijdens de E3 meer over wordt verteld. Wel is de multiplayer modus flink uitgebreid en zal het mogelijk zijn om 5 tegen 5 te vechten.

Op dit moment staat Gears of War 2 gepland voor een release op 15 november van dit jaar voor de Xbox 360.