[geen nieuws]De met Portal vergeleken The Spire heeft geen Portals | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is een grote eer om vergeleken te worden met Portal, maar ik kan één ding zeggen: er zullen geen portalen aanwezig zijn in de game", zegt Tearle. "Onze hoofddoel is om games te maken waarvan wij genieten wanneer we ze aan het spelen zijn, maar we kijken tegelijkertijd ook hoe we de game anders kunnen ontwikkelen", legt Tearle het feit uit waarom er geen portalen aanwezig zullen zijn.

Portal is een puzzelgame, waarin het maken van portalen centraal staat om levels op te lo en. Toch is de vergelijking van The Spire met Portal niet op loszand gebaseerd. De futuristische settings hebben veel van elkaar weg, en evenals Portal is The Spire een puzzelgame.

Zelda

The Spire is een pc-game waarin actie, avontuur- en puzzelelementen worden gecombineerd. De game speelt zich tijdens het jaar 2029 af in een futuristische wereld. Naast Portal is The Legend of Zelda ook een inspiratiebron voor het ontwikkelingsteam van The Spire die de diversiteit van de serie zeer waardeert. Een releasedatum is overigens nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou