Nieuws

Geen grote releases van Blizzard in 2019

Wel mobiele game en remaster dit jaar

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
In 2019 komt er, naast de mobiele Diablo en Warcraft 3-remaster, geen grote nieuwe titel van Blizzard Entertainment. Wel gaat het bedrijf in de nabije toekomst zijn ontwikkelingsteams uitbreiden, ondanks de aangekondigde ontslagen.

Het is alweer een aantal jaar geleden sinds Blizzard Entertainment een nieuw spel heeft uitgebracht. De laatste grote titel van de ontwikkelaar, Overwatch, komt alweer uit 2016. Hoewel Blizzard haar Warcraft-, Diablo-, Starcraft- en Overwatch-spelers geïnteresseerd houdt door middel van uitbreidingen en evenementen, zijn fans toch benieuwd naar wanneer de ontwikkelaar een nieuwe franchise lanceert.

Deze fans zullen voorlopig nog even moeten wachten, want Activision Blizzard voorzitter Bobby Kokick heeft nu bevestigd dat er geen grote nieuwe titel wordt uitgebracht in 2019 door Blizzard Entertainment. Kokick zei dit tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers van Activision, waarin ook bekend werd dat World of Warcraft: Battle for Azeroth voor pc en Diablo 3: Eternal Collection voor de Nintendo Switch het goed hebben gedaan.

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Activision kondigde verder aan dat het bedrijf ongeveer acht procent van haar werknemers gaat ontslaan, ondanks de goede financiële resultaten in 2018. De meeste ontslagen zijn echter buiten de game-ontwikkelingsteams. Sterker nog, Activision Blizzard is van plan om het aantal personeelsleden in de ontwikkelingsteams uit te breiden in de nabije toekomst. Er is dus een kans dat er wel een nieuwe grote titel van de ontwikkelaar aankomt in de toekomst, maar dit nog wel even op zich laat wachten.

Hoewel Blizzard in 2019 geen gloednieuwe grote game gaat uitbrengen, staan er wel een paar lanceringen gepland. World of Warcraft: Classic, de originele versie van de online mmo die in 2004 werd gelanceerd, wordt deze zomer uitgebracht. Ook komt Diablo Immortal uit, dat zich afspeelt tussen de verhalen van Diablo 2 en Diablo 3, en exclusief verschijnt voor iOS en Android. Fans van de Diablo-franchise zijn hier echter niet blij mee. Tot slot staat Warcraft 3: Reforged gepland voor 2019, een remaster van de populaire real-time strategiegame.

Dit artikel delen:

Lees meer

Een emotionele bruiloft in Days Gone-trailer Google gaat door met testen Project Stream in 2019
0

Reacties op: Geen grote releases van Blizzard in 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.