Nieuws
Sea of Thieves

Geen lootboxes in Sea of Thieves

Wel huisdieren om lekker mee te spelen

Geschreven door Arran Winmai op
De Premium Shop in Sea of Thieves verkoopt dan wel huisdieren, maar Rare belooft dat er geen lootboxes komen.

In een datamine vond vJoeyz dat er een Premium Shop komt in Sea of Thieves. Spelers vroegen zich af of dit betekent dat er lootboxes gaan komen maar in een interview met Eurogamer verzekerde Rare zijn fans ervan dat dit niet het geval gaat zijn. Ze bevestigden dat er inderdaad een Premium Shop is, maar daar worden geen lootboxes verkocht. In plaats daarvan zijn er virtuele huisdieren die individueel gekocht kunnen worden. Deze huisdieren lopen rond en iedereen (niet alleen de eigenaar) hebben er interactie mee.

"De huisdieren geven spelers geen voordeel, maar ze kunnen opgepakt worden net als alle andere voorwerpen. Zo kunnen ze afgevuurd worden met een kanon of voor de grap van boord gegooid worden. Geen zorgen, ze komen weer terug," aldus Executive producer Joe Neate.

Rare benadrukte dat de Premium Shop niets zal verkopen dat ze sterker maakt of hun progressie beïnvloedt. Ook zal het pas in een latere update verschijnen. Wel laten ze weten dat een goede Premium Shop noodzakelijk is omdat ze willen dat Sea of Thieves een "succesvolle 'game as service'-spel wordt die meerdere jaren gespeeld wordt". De Premium Shop haalt geld binnen waarmee toekomstige updates mee gemaakt kunnen worden.

De dataminer vJoeyz heeft meer informatie opgegraven over Sea of Thieves. Zo vond hij onder andere code voor de Kraken, die mogelijk hele schepen onderwater kan trekken.

Sea of Thieves komt 20 maart naar pc en Xbox One. In onze multipreview schreven Erik, Harry, Ron en Wilbert over hun gezamenlijke ervaringen tijdens de bèta. Hoewel ze zich zeker vermaakt hebben vragen ze zich alle vier af hoe lang het spel leuk blijft.

Sea of Thieves huisdieren

Dit artikel delen:

Lees meer

Chinese trailer voor PUBG op mobiel is net een actiefilm Call of Duty: WW2-speler haalt hoogste prestige zonder een schot te lossen
3

Reacties op: Geen lootboxes in Sea of Thieves

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 13 februari 2018 13:53
  +1 voor Rare!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 13 februari 2018 16:33
  Een goeie game heeft helemaal geen ingame premium shop nodig.

  Deze shop zal items bevatten die je wellicht niet ingame kan behalen. , maar precies zoals verwacht, heel lang stil houden tot dat iemand het datamined, dan afdoen als iets niet integraals, (als een "extraatje") en dan maar hopen dat het publiek het slikt. Wie denkt dat de gameplay en integratie totaal niet beinvloed is door MT's , is super naief.

  games as a service.


  service as a cancer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 13 februari 2018 16:42
  Hoe naïef moet je zijn :) Games as a service? Service as a cancer.

  Deze game is gebouwd om MT's , waarom we vandaag de dag er pas over horen? omdat iemand het gedata-mined heeft.. niet omdat ze er in ALLE feature video's ook maar een woord over gesproken hebben. , maar dit kon je natuurlijk al van mijlenver aan zien komen varen (no pun) …

  het begint met een pet, dan een hoedje, een haak, een peddel die allemaal niet in de game zitten, en je dagelijks mee geconfronteerd wordt bij het inloggen. en tijdens het spelen.


  Een goeie game heeft geen ingame premium shop nodig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.