Rogue Galaxy is de nieuwste RPG van de Japanse ontwikkelaar Level-5, bekend van Dragon Quest VIII en Dark Chronicle. Via het Japanse magazine Famitsu zijn nieuwe details omtrent het spel naar buiten gekomen.

Rogue Galaxy belooft het meest ambitieuze en uitgebreide spel van Level-5 tot op heden te worden. Het spel speelt zich af op een groot aantal verschillende planeten met elk hun eigen stijl. Zo is er een planeet met haast ondoordringbare bossen, een planeet die vooral uit woestijnlandschap bestaat en een futuristische planeet waar gigantische mechs over straat lopen in grote metropolen.

Elke planeet bevat ook nog eens verschillende locaties, zodat je in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ratchet & Clank, een beter idee krijgt van de verschillende levensvormen die op zo'n planeet aanwezig zijn. Het meest opvallende is nog wel dat in Rogue Galaxy geen laadtijden aanwezig zijn. Bij het betreden van huizen, nieuwe locaties maar ook andere planeten, zul je geen moment uit de spel-ervaring treden.

Het gevechtssysteem van Rogue Galaxy is real-time. Je vecht met een party van maximaal drie personages, waarbij je de controle neemt over een personage naar wens. Je metgezellen zullen dan door de computer overgenomen worden, maar je kunt nog wel eenvoudige opdrachten aan je teamgenoten doorgeven.

Typische elementen van Level-5 RPG's zijn opnieuw van de partij in Rogue Galaxy, zoals minigames en de mogelijkheid je eigen voorwerpen uit te vinden. Ook de typische, cel-shaded grafische stijl is in Rogue Galaxy opnieuw van de partij. Het spel is momenteel in ontwikkeling voor de Playstation 2 en wordt in Japan al eind dit jaar verwacht. We hopen dat Sony het spel in 2006 ook naar Europa zal brengen.