Projectleider Chris Foster meldt dat er naast de tracks die van het album 21st Century Breakdown komen en beschikbaar zijn voor Rock Band 2, geen extra content uitkomt voor de game. Eén van de redenen is dat het voor deze game veel meer werk is om clips te maken dan voor The Beatles: Rock Band, vanwege een nieuwe aanpak. De beelden die tijdens die game getoond worden, bestaan uit korte clips en konden eenvoudig in een nieuwe volgorde gezet worden voor een ander nummer. Voor Green Day: Rock Band  zijn alle clips doorlopende animaties die niet in stukken verdeeld kunnen worden.

Setlist

De game bevat 47 Greenday-nummers waaronder de volledige albums Dookie en American Idiot. Bovendien bevat de game achttien nummers uit 21st Century Breakdown. De overgebleven zes nummers van dat album zijn reeds uitgebracht als DLC voor andere versies van Rock Band. Vanwege "restricties" was het niet mogelijk om nummers toe te voegen die uitkwamen voordat het album Dookie op de markt kwam in 1994. "We wilden wel iets van de albums 1,039/Smoothed Out Slappy Hours en Kerplunk!, hebben", aldus Foster, "maar het was niet mogelijk."

Zoals ook het geval is bij The Beatles: Rock Band, is het onmogelijk om andere Rock Band-nummers te spelen in Green Day: Rock Band, dan die van Green Day zelf. Het wordt voor spelers echter wel mogelijk om een zogenaamde licentie aan te schaffen waarmee de Green Day-setlist naar Rock Band, Rock Band 2 en Rock Band 3 geëxporteerd kan worden.