Deze beslissing zou eind 2011 reeds genomen zijn. Het team dat werkte aan de Wii U-versie van Battlefield 3 is sindsdien bij het Battlefield 4-team gevoegd. Die game wordt volgens Wii U Daily's bron direct mee-ontwikkeld voor Wii U en zal voorzien zijn van touchscreenbesturing op diverse platformen. Op Wii U via de GamePad-controller, op Xbox 360 via Smartglass en mogelijk op PlayStation 3 via de PlayStation Vita. Battlefield 4 komt naar verwachting uit in de herfst van 2013.

Onenigheid

Onderhandelingen tussen EA en Nintendo zouden zijn vastgelopen toen EA voorstelde om Nintendo's hele online netwerk via Origin te laten verlopen, zo meldt dezelfde bron van Wii U Daily. Als gevolg van het stuklopen van deze onderhandelingen, zou EA ook zijn plannen voor de ondersteuning van de spelcomputer aanzienlijk hebben teruggedraaid.

Het bedrijf heeft momenteel een drietal ports van andere games gepland voor de spelcomputer: Mass Effect 3, Madden NFL 13 en Fifa 13. Van die laatste twee werd onlangs bekend dat ze een aantal unieke features hebben, maar dat er ook een aantal features missen die de andere spelcomputers wel krijgen.