Voor fans van F.E.A.R. wordt hun grootste droom (of nachtmerrie) werkelijkheid; er is namelijk een vervolg in de maak van de populaire shooter uit 2005 voor zowel de pc als de Xbox 360 als de PlayStation 3. Het enige probleem is de naam die de game gaat krijgen.

De rechten van de naam F.E.A.R. zijn namelijk in handen van de uitgever van het eerste deel, Vivendi, terwijl ontwikkelaar Monolith een nieuwe deal heeft gesloten met Warner Bros. Dat betekent min of meer dat er een nieuwe naam moet worden voor de franchise. Omdat Monolith de fans ook hun zegje wil laten doen, heeft de ontwikkelaar een wedstrijd uitgeschreven op de website NameYourFEAR, waar men van 4 tot en met 22 juni suggesties voor mogelijke titels in kan sturen. Van de inzendingen blijven drie finalisten over die een trip naar de studio en hun naam en gezicht in de game winnen. Helaas is de wedstrijd alleen geldig voor mensen uit Amerika, maar als troost kunnen we wel alvast een stukje van het verhaal vrijgeven.

“Een monsterlijke explosie verwoest een Amerikaanse stad: duizenden doden en ontelbare gewonden. In de chaos wacht Alma, een kind dat geboren is met extraordinaire paranormale krachten dat ooit de kern was van een geavanceerd wapenresearchprogramma. Een programma dat bedoeld was om paranormaal begaafde teamleiders te ontwikkelen zodat ze door middel van telepathie een leger van gemodificeerde soldaten konden aansturen.

Ondanks haar potentie, bleken haar gaven onhoudbaar te zijn – met dodelijke gevolgen. Het programma werd gesloten en vergeten, maar sommige wreedheden kunnen niet verborgen blijven. Nu ze niet langer opgesloten is in haar researchcel, sluipt Alma door de verwoeste stad; haar motieven zijn onbekend.

Je wordt door de overheid naar de stad gestuurd om antwoorden van de ramp te vinden, maar terwijl de grens tussen realiteit en nachtmerrie vervaagt, wordt Alma's lot steeds meer verbonden met dat van jou.”

Of dit scenario eng genoeg is om de F.E.A.R. fans in de ban te houden, weten we nog niet. En we kunnen ook niet zeggen wanneer we daar wel achter gaan komen, want er is nog geen releasedatum vrijgegeven voor deze tweede, vooralsnog naamloze, angstaanjagende 'enge meisjes shooter' van Monolith.

Alma was al eng in F.E.A.R., maar enge meisjes worden nog enger!