Gears of War-film in 'ontwikkelingshel' | Gamer.nl

Gears of War-film in 'ontwikkelingshel' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Wie weet wat er gaat gebeuren", zegt Bleszinski hoopvol. "Het kostte Peter Jackson weet ik hoeveel jaar om Lord of the Rings te maken. Hollywood is een lastige wereld. Er zijn allemaal rare zaken aan de hand: wie werkt eraan, wat gebeurt er hier, wat is daar aan de hand?" 

Bleszinski hoopt dat het succes van Gears of War 3 ervoor kan zorgen dat er meer intere e voor het project komt. "Ik hoop dat hij er komt. Ik heb liever een film die fantastisch is en de serie trouw blijft, dan een slechte film. Ik heb liever geen film, dan een slechte film." 

Problemen

De Gears of War-film kwam al eerder in de problemen. Eerst stapte regi eur Len Wiseman op en vervolgens bleek dat het script herschreven moest worden. Het gemaakte script vereiste namelijk een budget van honderd miljoen dollar. Volgens Bleszinski willen productiemaatschappijen zich niet branden aan zo'n dure film die alleen voor volwa enen is en geen liefdesverhaal bevat.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou