Nieuws
Borderlands

Gearbox reageert op negatieve Borderlands-reviews

Steam bestrijdt recensies met nieuw systeem

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De directeur van Gearbox Software, Randy Pitchford, zegt blij te zijn met de beslissing van 2K Games om Borderlands 3 exclusief verkrijgbaar te maken op de Epic Games Store. Veel fans plaatsten negatieve reviews op de Steam-pagina's van de vorige spellen uit de serie.

Begin deze maand werd de releasedatum van Borderlands 3 bekendgemaakt door Gearbox Software. Naast het uitbrengen van een nieuwe trailer, waarin onder andere de vier nieuwe Vault Hunters worden getoond, bevestigde de ontwikkelaar ook dat het spel zes maanden lang exclusief verkrijgbaar is op de Epic Game Store.

Veel fans van de franchise waren teleurgesteld met het nieuws dat Borderlands 3 in de eerste maanden niet beschikbaar is op Steam. Om te protesteren tegen de beslissing van Gearbox en 2K Games, plaatsten ze negatieve reviews op de Steam-pagina's van de drie vorige Borderlands-games. Hetzelfde overkwam Metro Exodus in februari.

Randy Pitchford, directeur van Gearbox, heeft via Twitter gereageerd op de negatieve Steam-reviews. Hij zegt dat het plaatsen van de slechte recensies een tegengesteld effect heeft en dat het misbruik kunnen maken van het beoordelingssysteem van Steam er juist voor zorgt dat Gearbox overweegt om de houding tegenover het platform te heroverwegen. Hieruit kan worden opgemaakt dat volgende spellen van de ontwikkelaar mogelijk helemaal niet meer verkocht gaan worden op Steam.

In zijn bericht geeft Pitchford aan dat hij blij is dat 2K Games heeft besloten om Borderlands 3 exclusief naar de Epic Games Store te brengen, omdat Steam zich niet zou bezighouden met het bestrijden van reviewbombing. Deze bewering klopt echter niet. Steam heeft in maart namelijk een nieuw systeem geïntroduceerd dat recensies ongerelateerd aan een spel kan herkennen en markeren. Deze recensies worden vervolgens niet meegeteld bij het berekenen van de gemiddelde score van de game.

De nieuwe Steam-functionaliteit is ingezet tegen de negatieve reviews op de Borderlands-games en lijkt te werken. Borderlands: GOTY en Borderlands 2 worden op op basis van reviews in de afgelopen 30 dagen nog steeds beoordeeld als 'erg positief'. De recente recensies van Borderlands: The Pre-Sequel worden omgeschreven als 'verdeeld'.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reigns: Game of Thrones komt deze week naar de Switch Wolfenstein: Youngblood komt alleen digitaal uit op Switch
35

Reacties op: Gearbox reageert op negatieve Borderlands-reviews

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • RidgeRazor

    • 8 april 2019 13:50
    @rashura

    Ah, ja. We moeten dus blij zijn dat het nu gewoon werkt, omdat het bij sommige games minder goed werkt/werkte?

    Je bent zelf ook nooit kritisch op wat je eet, omdat in Afrika veel mensen überhaupt geen eten hebben?

    Ik begin ondertussen met m'n telraam om drogredenen en redenatie fouten bij te houden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Fred6er

    • 8 april 2019 14:12
    @rashura mocht ik borderlands 3 willen spelen moet ik dus een epic account aanmaken. Waar ik persoonlijk niet op zit te wachten. Weer een andere launcher gebruiken waar ik niet op zit te wachten.

    Daarbij valt er genoeg op te merken aan de epic launcher dat ik voorlopig nog ver weg blijf van alles wat met epic launcher te maken heeft.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Quintex

    • 8 april 2019 15:15
    Wat een kinderachtige reactie. Ik heb vrij weinig moeite met de exclusiviteit en het reviewbomben vind ik zelf een vrij trieste ontwikkeling, ook al kan ik begrijpen waarom fans boos zijn.

    Maar deze uitspraak van hem slaat ook weer nergens op. Heel erg onprofessioneel, vol met emoties en irrationeel. Niet de manier hoe zo'n belangrijk icoon zich zou moeten uiten.

    Het blijkt maar dat hij geen idee heeft hoe review systemen werken en hoe Steam er mee om gegaan is. Gadverdamme zeg.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • anyaka

    • 8 april 2019 20:21
    @Quintex Blijf het vreemd vinden dat men niet doorheeft dat dit soort dingen altijd gedaan worden een vocal minority en dan iedereen er verantwoordelijk voor gaan houden…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Akira

    • 8 april 2019 15:31
    Ik blijf me toch echt keer op keer verbazen over de gaming community!
    Wat zitten daar toch veel jankende kleuters tussen. Ik snap de kritiek op de Epic game store zeker. En dat mensen balen dat sommige games exclusief zijn snap ik ook.
    Maar om dan allemaal slechte reviews te schrijven van games die al aardig oud zijn (en waar overigens het geld al in het laatje voor is gekomen), is toch wel opmerkelijk te noemen.
    Daar bereik je toch helemaal niks mee. Of zullen er echt mensen zijn die denken dat Gearbox het roer dan toch nog maar even om gaat gooien.

    Kan iemand mij (als console boer) trouwens uitleggen wat er zo erg aan is om een 3e launcher te gebruiken? Ben ik (oprecht) benieuwd naar.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • RidgeRazor

    • 8 april 2019 15:52
    @Akira

    Het gaat mij er niet om dat het nog een launcher extra is, maar om de manier hoe ze deze exclusiviteit afdwingen. Als iedereen dit normaal gaat vinden schept dit bovendien een precedent.

    Ik heb dit op Tweakers ook al een keer gezegd:
    Fout: last minute geld smijten naar uitgevers om games (die worden aangekondigd of bijna uitkomen) exclusief te houden, zodat je gamers dwingt 1 specifieke launcher te gebruiken.

    Goed: focussen op een launcher die daadwerkelijk meerwaarde heeft (functies, royalties, gebruiksvriendelijkheid) en de klanten zelf laten bepalen wat het beste is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Akira

    • 8 april 2019 16:18
    @RidgeRazor
    Maar hoe exclusief is het, als je het gewoon op je eigen pc kan spelen?
    En als je het bekijkt vanaf Epic (een bedrijf dat draait om winst) snap ik wel dat ze het doen. Zo krijg je op korte termijn meer klanten. Want de grootste groep klanten zijn niet de schreeuwers op internet. Dat zijn de mensen die je niet hoort (leest).

    Maar nogmaals ik snap het kritiek wel hoor. Ik vind e reactie (negatieve reviews) nogal kinderachtig en totaal nutteloos. Vroeg me daarnaast gewoon af waarom mensen die extra launcher zo vervelend vinden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Paxopoxo

    • 8 april 2019 16:26
    @Akira Ik ben er mee eens met wat je zegt. Ik ben er ook niet mee eens met wat Epic doet, maar, ik zucht een keer diep en download dan gewoon de Epic launcher. Omdat ik de game gewoon wil spelen en tijdens het spelen merk ik er niks van of ik op Origin, Steam of Uplay ofzo zit.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • anyaka

    • 8 april 2019 20:22
    @Paxopoxo Nee, maar de store is wel nadelig voor jou op dit moment, geen cloudsaves, geen refunds, en een store die veel features mist….

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Paxopoxo

    • 9 april 2019 09:24
    @anyaka Dat is inderdaad nu wel het geval, dit zijn wel een paar dingen die mensen zullen missen. Alleen zijn ze druk aan de weg aan het timmeren bij Epic, dus overall, heb ik er wel vertrouwen in.

    https://www.eurogamer.nl/articles/2019-03-16-epic-games-store-krijgt-cloud-saves-achievements-en-meer

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • PhydomiR

    • 8 april 2019 15:57
    Snap het probleem niet zo. Even gratis launcher downloaden, account aanmaken en gaan. Als je eenmaal in de game zit merk je toch geen verschil.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Oxymorphone

    • 8 april 2019 17:22
    Geduld is een schone zaak.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • SuperDre

    • 8 april 2019 18:52
    Wat mij betreft worden de mensen die negatieve reviews hebben geplaatst op Steam gebanned. Echt te zielig voor woorden om zo steam te gaan misbruiken.
    De 'gamers' die zo zitten te zeiken over deze 'exclusiviteit' moeten eens ophouden met hun kinderachtig gedrag. Het is niet exclusief, je kunt het spel gewoon spelen op je PC in tegenstelling tot de console exclusives..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Quintex

    • 8 april 2019 18:58
    @SuperDre Pfoe, erkennen dat het niet exclusief is. Dat is nieuw.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • TheDeeGee

    • 9 april 2019 10:13
    Iemand hier nog een glaasje azijn?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.