Gearbox heeft rechten van Duke Nukem overgenomen | Gamer.nl

Gearbox heeft rechten van Duke Nukem overgenomen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

CEO van Gearbox, Randy Pitchford, bracht dit nieuws naar buiten tijdens het PAX-evenement, waar ook de terugkeer van Duke Nukem Forever werd aangekondigd. Verder liet Pitchford weten dat de bedenker van de Duke Nukem-serie, Alan Blum, sinds het verkrijgen van deze rechten ook door Gearbox is ingelijfd, samen met zijn team. "Hij zit hier op de tiende verdieping met zijn team", aldus Pitchford.

Toegewijd

Tot slot benadrukte hij dat Gearbox de enige juiste plek was voor Duke Nukem Forever, zowel voor Gearbox als voor 3D Realms. "Ik heb het niet gekocht van [3D Realms], zij hebben het aan mij verkocht." Scott Miller van 3D Realms voegt hieraan toe: "Gearbox is zorgvuldig uitgezocht als het nieuwe thuis voor Duke Nukem, vanwege hun langlopende pa ie, toewijding en band met [het Duke Nukem-merk] en 3D Realms."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou