GDC-bezoekers naar verluidt gedrogeerd en aangevallen

GDC-bezoekers naar verluidt gedrogeerd en aangevallen

Onder andere op een karaokefeestje

Diverse bezoekers van de Game Developers Conference zouden dit jaar volgens berichten zijn gedrogeerd en aangevallen.

Het jaarlijkse evenement in San Francisco is bedoeld voor mensen werkzaam in de game-industrie, in het bijzonder ontwikkelaars. Het evenement werd dit jaar van 20 tot en met 24 maart gehouden.

Na het evenement werden er opmerkelijke verhalen van mensen uit de industrie gedeeld. Zo meldde ontwikkelaar Leena van Deventer: "Vrouwen die aanwezig waren op GDC dit jaar zijn gekleineerd en ondermijnd, meedogenloos versierd en werden zelfs gedrogeerd met iets in hun drankje door perverse mannen." Ze vervolgt: "Twee vrouwen werden naar een hotelkamer gelokt door een man in een hoge positie voor een 'pitch', en werden daar aangevallen."

Ook Guy Blomberg, die werkzaam is bij evenementen binnen de game-industrie, heeft soortgelijke verhalen gehoord. "We hebben van meerdere mensen vernomen dat ze afgelopen donderdagavond zijn gedrogeerd op het karaokefeestje dat we hebben georganiseerd. Het spijt mij zo enorm dat men zo'n verschrikkelijke ervaring heeft moeten meemaken - iets dat op geen manier hun schuld is - en we zijn bezig met het vinden van de klootzak die dit heeft gedaan."

Het probleem is langlopend en komt veelvuldig voor, zo meldt Games and Online Harassment Hotline via een tweet. "Elk jaar komen er verhalen omtrent betasten, drogeren en talloze andere voorbeelden van pogingen tot mishandeling op evenementen binnen de game-industrie, zoals op GDC, naar buiten. Het breekt ons hart en maakt ons woedend dat dit zo genormaliseerd aanvoelt, iets waar we maar mee moeten dealen en met geluk moeten proberen te vermijden."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou