Sinds de launch van de GBA regent het klachten van mensen die menen dat de LCD schermpje van de kleine console te donker is.

Nintendo blijkt gevoelig te zijn voor commentaar van de consument, en heeft een deal gesloten met Matsushita (hier beter bekend als Panasonic) voor een ander LCD schermpje.

Aangezien Matsushita niet wil reageren is het een beetje gissen wat er precies gaat veranderen aan het schermpje, maar Nintendo heeft al eens medegedeeld dat het wat wilde gaan doen aan het donkere schermpje, en is het erg waarschijnlijk dat dat nu zal gaan gebeuren. Perhaps most intriguing however, initially Matsushita will supply only 5% of the liquid crystal displays for the GameBoy Advance. However, Matsushita is planning to invest 2-3 Billion Yen ($16-25 Million) to update their factory to handle mass production of the component in the future. Insiders believe Matsushita plans to manufacture the display for a significantly cheaper price than Sharp, which could lead to a complete switch in production.Ok, fijn denk je dan: dan koop ik mijn GBA wel als dat nieuwe schermpje er in zit. En dan blijkt dat Matsushita slechts 5% van de schermpjes voor haar rekening gaat nemen.

Om het maar op z'n Engels te zeggen: 'More as it develops'.