Dat niet iedereen zo enthousiast is over de Xbox is duidelijk, maar sommige mensen kunnen het wel erg overdrijven. Eén van de sites die nu al verslag schreef over de Xbox was het Nederlandse Gamesen.

Opvallend aan deze feature is dat er werkelijk niemand van de ondervraagde mensen enthousiast is voor Microsoft's zwarte doos. Daarbij lijkt wel alsof de redactieleden in kwestie denken dat Xbox synoniem staat voor het spel Halo, aangezien er over de andere games niet veel te lezen is.

Hieronder een outtake van de leukste quotes:Cesar: "Daarnaast is de hardware mij te krakkemikkig. Stel je voor dat een spel in het heetst van de strijd vastloopt of reboot! Oh en bovendien past 'ie niet in mijn huis."

Frank: "Bovendien vind ik het een verschrikkelijk lelijk en lomp apparaat. Ik kan het mijn stereo apparatuur niet aandoen om die verhuisdoos ernaast te zetten."

Arthur: "Ik wil dolgraag Halo spelen, maar er is een grens aan wat ik aan een spelcomputer uitgeef en die ligt bij 225 euro."

Maarten: "Ik wil de realistisch versus kiddy discussie niet opnieuw aanzwengelen, maar het lijkt er op dat de Xbox grotendeels onder het kopje van de realistische games voor volwassenen geplaatst zal blijven en dat is niet wat mij trekt."

Jan Wicher: "Ik zou een Xbox kopen als ik Halo een leuk spel zou vinden. Maar ja, dat is dus allemaal niet zo."Het is enigzins opvallend dat een site als GameSen zich uitlaat op een manier waarop het lijkt alsof de redactieleden zich niet echt hebben verdiept in de Xbox (Vastlopen? Rebooten?). Dat verder de prijs als negatief punt wordt gegrepen kunnen we enigzins nog begrijpen, echter zo ontzettend zwaar tillen aan hoe de Xbox eruit ziet is overdreven. Je kijkt immers naar je tv als je speelt, niet naar je console.