Games met verouderde drm werken niet op Windows 10 | Gamer.nl

Games met verouderde drm werken niet op Windows 10 | Gamer.nl

Windows 10 ondersteunt geen games die gebruik maken van oudere drm (een kopieerbeveiligingstechniek) zoals SafeDisc en sommige versies van SecuROM. Dit liet de Duitse marketing manager Boris Schneider-Johne weten tijdens een interview.

“Alles dat werkte onder Windows 7 moet ook onder Windows 10 werken. Er zijn twee uitzonderingen: antivirus software en dingen die te diep in het systeem zijn geïntegreerd. En dan zijn er oude games op cd-rom die drm hebben. Die drm zit zo diep in het systeem verweven dat Windows 10 zegt ‘Sorry, we kunnen dat niet toelaten, omdat het een mogelijke loophole vormt voor computerviru en’,” laat Schneider-Johne weten. Onder andere EA gebruikte destijds SecuROM voor titels als Spore en Ma Effect.

“Daarom zijn er enkele games tu en 2003 en 2008 met SecuROM, etcetera, die gewoon niet werken zonder no-cd patch of iets dergelijks. We kunnen dit gewoon niet ondersteunen als er een kans is dat het een gevaar vormt voor de gebruikers. Er zijn al enkele patches van ontwikkelaars, en er zijn dingen als GOG waar je versies vind van die games die werken.”

Enkele games zoals Stronghold Crusader en The Witcher zijn inmiddels al speelbaar, terwijl games zoals Rollercoaster Tycoon 2 en Battlefield 1942 nog niet te spelen zijn op Windows 10.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou