Jimmy trok zijn camouflage kleding aan, zette zijn groene legerpetje op en stopte de Operation Flashpoint cd in z'n PC. Om de sfeer nog te versterken liet hij het raam open en plaatste een aantal planten naast zijn monitor. Alleen nog wat zoutjes en een grote fles cola en de Derde Wereld oorlog kon beginnen.

Na dagen van brute straatgevechten, bikkelharde veldslagen en talloze gewonden en doden kon Jimmy z'n oordeel vellen. Het lijkt nu wel alsof Flashpoint misschien flawless is, maar dat zou natuurlijk te mooi voor woorden zijn. Al zitten de foutjes niet in het concept of de bediening, ook Flashpoint heeft af en toe wat fouten in termen van clipping of missieverloop. Zo komt het wel eens voor dat een missie niet te voltooien is of dat er units mysterieus in het niets verdwijnen.

Dit heeft mijn waardering voor het spel er niet minder op gemaakt. Wanneer je namelijk Operation Flashpoint speelt merk je dat deze tot de nieuwe generatie games behoort. Geen beperking in bewegingsvrijheid, afgezaagde features of een gebrek aan afwisseling, maar juist een game waarbij je het idee hebt in een enorme wereld te begeven waar je praktisch elke militaire rol kan aannemen die je zou willen. Bohemia heeft duidelijk plezier gehad in het maken van dit spel en dat is te merken tijdens het spelen. De rest kan je lezen in de review.