Windows Vista heeft sinds haar verschijning alles behalve een goede reputatie opgebouwd. Vele klachten zijn er over het nieuwe besturingssysteem voor de pc. Zelfs pc-gamers werden de dupe, omdat sommige games problemen vertoonden of zelfs helemaal niet meer ondersteund werden.

Uit recente cijfers van de database van GPU-Z blijkt dat gamers nog massaal gebruik maken van Windows XP. Ongeveer 75% heeft Windows XP draaien, terwijl nog maar 23% over is gestapt naar Windows Vista. De overige procenten bestaan uit gebruikers van oudere Windows-versies. Verder valt op dat NVIDIA het hoogste scoort onder de videokaarten. Zo'n 62% kiest voor NVIDIA in zijn systeem tegenover 34% voor ATI.

Ondertussen zijn nieuwe Service Packs verschenen voor zowel Windows XP als Vista. Met de eerste Service Pack voor Vista zegt Microsoft de grootste problemen te hebben opgelost. Voor Windows XP is de derde Service Pack alweer beschikbaar. Ook deze is kennelijk niet geheel vlekkeloos, omdat Microsoft SP3 voor XP tijdelijk uit de Windows Update heeft gehaald vanwege een fout.