De Android-applicatie bevat – net als de onlangs gelanceerde iPhone- en iPad-applicatie – alle nieuwsberichten, artikelen en video’s die ook op de website van Gamer.nl te vinden zijn. De app heeft toegang tot een game-archief met informatie over meer dan 10.000 games.

Behalve dat deze content via de app snel geladen wordt, kunnen gebruikers de content ook makkelijk delen via sociale kanalen. De Android-applicatie is bovendien geen simpele kopie van de eerdere iPhone-app. Het is een compleet opnieuw gebouwde app die gebruik maakt van de usability-standaarden die voor Android-gebruikers normaal zijn.

De Android-app is overigens ook aangepast voor gebruik op de Samsung Galaxy Tab en toekomstige tablets. Eigenaren van deze Android-tablet kunnen ondermeer video’s in een hoge resolutie verwachten. De Android-app is intern op de redactie ontwikkeld door Arjen Verstoep, die hard heeft gewerkt om naast iPhone- en iPad-eigenaren ook Android-gebruikers van een goede app te voorzien.

Eind 2010 zijn de iPhone en iPad-applicaties van Gamer.nl verschenen. Vanaf dat moment is het totale bereik van Gamer.nl mede dankzij de mobiele platformen met ca. 50% gestegen.