Gamer.nl feliciteert Super Mario met vijfentwintigste verjaardag | Gamer.nl

Gamer.nl feliciteert Super Mario met vijfentwintigste verjaardag | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De inmiddels wereldberoemde ontwikkelaar Shigeru Miyamoto bedacht in 1985 een compleet nieuwe game, namelijk Super Mario Bros. De game kwam uit op de Nintendo Entertainment System en wist de manier waarop zowel gamers als ontwikkelaars naar videogames keken compleet te veranderen. Sindsdien is Mario niet meer weg te denken: van duizelingwekkende driedimensionale platformavonturen in Super Mario Galaxy tot spannende races in Mario Kart, de besnorde loodgieter is zelfs nog bekender dan Disney's Mickey Mouse.

Nintendo is natuurlijk ook erg blij met de verjaardag van hun mascotte en om iedereen in de feeststemming te krijgen, kregen we op de redactie een paar heerlijke taarten binnen. We gaan er van genieten. Mario, op de volgende 25 jaar!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou