Gamer met hersenverlamming bedankt Blizzard voor Overwatch | Gamer.nl

Gamer met hersenverlamming bedankt Blizzard voor Overwatch | Gamer.nl

Een gamer met hersenverlamming kan dankzij de mogelijkheid om de besturing van Overwatch aan te passen alsnog de game spelen. 

Reddit-gebruiker zak552 laat in een bericht weten dat hij normaliter in shooters een jachtgeweer moet gebruiken, omdat daar weinig precisie bij nodig is. Dankzij hersenverlamming kan hij niet tegelijk een controller vasthouden, rondlopen in de game, richten en schieten. "Ik kan maar één hand tegelijk gebruiken voor één actie per keer. Dus ik kan in totaal maar twee knoppen tegelijk indrukken."


Het is niet uniek dat spelers in games de besturing kunnen aanpa en, maar Overwatch biedt een breed scala aan opties. zak552 heeft de aim toggle en de vuurknop op de linker analoge stick van de controller geplaatst, waardoor hij naar eigen zeggen voor het eerst in zijn leven iemand met een scherpschuttersgeweer in een game heeft gedood. 

"Ik wil jullie bedanken, Blizzard, voor de bijna eindeloze mogelijkheden om de besturing van Overwatch aan te pa en", schrijft zak552. "Ik weet niet of dit jullie doel was, maar door jullie uitgebreide opties kan ik met elk personage in het rooster spelen en voelt het geweldig."

Overwatch is overigens geen uniek voorbeeld. Onlangs verscheen Uncharted 4: A Thief's End op PlayStation 4, waarin spelers ook uitgebreid de besturing aan konden pa en. Ontwikkelaar Naughty Dog werd deels geïnspireerd door het Disabled Acce ibility for Gaming Entertaintment Rating System (DAGER), dat bijhoudt welke games speelbaar zijn voor mensen met een handicap.

Overwatch is sinds dinsdag verkrijgbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou