Nieuws

Gameplaybeelden geannuleerde Doom 4 gelekt

Geen monster te bekennen

Geschreven door Gijs Scheltens op
Er zijn gameplaybeelden gelekt van de shooter Doom 4. Dit spel is geannuleerd en maakt plaats voor een reboot van de shooterreeks die simpelweg ‘Doom’ heet.

Eerder lekten er al screenshots van Doom 4, daarin was een stad in puin te zien. De gameplaybeelden lijken zich in dezelfde setting af te spelen. Zowel in deze screenshots als de gelekte gameplay zijn geen monsters te zien, in eerdere Doom-games waren de meeste vijanden monsters.

Doom 4 zou zich al sinds de onthulling in 2008 in ontwikkelinghel bevinden, bleek in 2013 uit een artikel van Kotaku. Uitgever Bethesda zei toen dat een vroege versie van Doom 4 geannuleerd was vanwege “ondermaatse kwaliteit en spanning”.

Het spel was in ontwikkeling bij Id Software, dat ook verantwoordelijk was voor de eerdere Doom-spellen. Inmiddels is Doom 4 geschrapt en Id werkt nu aan de reboot ‘Doom’. Bethesda onthult op de E3 gameplay van deze shooter.

Bron: Doom World

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo-baas Iwata weer niet aanwezig bij E3 The Westport Independent
2

Reacties op: Gameplaybeelden geannuleerde Doom 4 gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  JotunNeko

  • 19 mei 2015 14:06
  Hm, volgens het oudere artikel waar deze naar linkt is de 'oude' versie van Doom (4) in 2011 geschrapt. Dat zou dan moeten betekenen dat de teaser van gisteren de tweede teaser is en niet de eerste. Toch? Want de eerste teaser kregen we een jaar ofzo geleden. Of is 'ie daarna weer overhoop gegooid?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Helios

  • 20 mei 2015 09:43
  God zij dank is die oude versie geschrapt. Lijkt in niets op Doom. Kijk enorm uit naar de nieuwe beelden. Het teasertje gaf al wat oldschool hoop. Een mixje van de horror van doom 3 en de actie van de retro-dooms. Ze moeten toch hun eigen ding blijven doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.