De zogeheten Smartphone Gamepad kan worden gebruikt in combinatie met de nieuwe Mobile Console-app. Daarin zijn 35 games te vinden die zijn geoptimaliseerd voor de Gamepad. De app is verkrijgbaar via Samsung Apps.

De Gamepad is een volwaardige controller waar de telefoon bovenop geplaatst wordt. Het gaat dus niet alleen om een hoes met knoppen. Het product ligt deze maand nog in de Nederlandse winkels voor 99,99 euro.

De controller is volgens Samsung te gebruiken met Galaxy-smartphones van 4 tot en met 6,3 inch en werkt het best met Android 4.3, een variant die bij lange na nog niet alle smartphones hebben. Het apparaat werkt ook met telefoons vanaf Android 4.1.

Tv

Het is ook mogelijk de telefoon met een hdmi-kabel of via de Allshare-verbinding met een tv te koppelen en zo te gamen op een televisietoestel. Onder meer Need for Speed Most Wanted, Asphalt 8, Modern Combat 4: Zero Hour, Virtua Tennis van SEGA en Prince of Persia: The Shadow and the Flame zijn beschkbaar voor de Gamepad. Naast de 35 beschikbare titels belooft Samsung in 2014 meer games. De spellen kunnen via de speciale app worden aangeschaft en afgespeeld.

Door NUtech/Gamer.nl