In de week voor kerst werden 28.300 spelcomputers verkocht; een daling van ruim 8 procent ten opzichte van de verkopen van het jaar daarvoor. In totaal werd er aan consoles 5,6 miljoen euro gespendeerd, wat 17,7 procent minder is dan de uitgaven van een jaar eerder.

Games werden tijdens de feestdagen van 2011 ook minder verkocht. De omzet voor consolegames lag 5,7 procent lager, PC-games zagen een daling van 3,3 procent.

Meer boeken en muziek

Consumenten kozen dit jaar in plaats van games vaker voor films, muziek en boeken. De boekenomzet steeg met zeventien procent tot 23 miljoen euro. Het bestverkochte boek was Koorts van Saskia Noort, gevolgd door de biografie van Steve Jobs. De muziekomzet steeg met 13,5 procent naar 6,4 miljoen euro. Adele bleek in deze categorie de populairste artiest.

Ook films op dvd en Blu-ray deden het met een omzet van 10 miljoen euro relatief goed: een stijging van 4,5 procent ten opzichte van 2010. De speciale editie van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 bleek de populairste film, gevolgd door de BBC-natuurserie Frozen Planet.