We hadden het eerder vandaag nog over de World Cyber Games, eigenlijk de Olympische Spelen voor games. Het lijkt er echter op alsof gamen misschien wel een échte Olympische Sport kan gaan worden. In een gesprek met CNN vertelt Ted Owen, de oprichter van The Global Gaming League, dat hij rond de tafel is gaan zitten met de organisatoren van de volgende Olympische Spelen in Bejing in 2008.

Owen vertelt dat hij gamen als een demonstratie-sport op de Spelen wil in 2008. Regelmatig worden demonstratie-sporten jaren later échte onderdelen op de Spelen. Volgens Owen moet er een jonger publiek naar de Spelen gelokt worden, omdat de oude Griekse traditie aan populariteit verliest. Echter, sporten die de jeugd aantrekken, zoals snowboarden, worden wel steeds meer bezocht. Owen denkt daarom dat het goed is om gamen toe te voegen aan de line-up van de Spelen. Hij wil de relatief jonge sport van professional gamen gebruiken om jongeren weer te laten kijken naar de Spelen. De Chinezen zouden redelijk geïnteresseerd zijn in het voorstel.

Daar ligt het probleem dan ook niet, want dat ligt bij het International Olympisch Comitée (IOC). Zij zien gamen namelijk nog niet eens officieel als sport, laat staan dat ze de Olympische gedachte erachter zien. De kans dat professioneel gamen daadwerkelijk zijn opwachting maakt als demonstratie-sport in 2008, lijkt daarom redelijk klein. Owen zegt echter dat zelfs wanneer het IOC 'nee' zegt, maar de Chinezen wel instemmen, hij gamen wil laten zien in Bejing. Hij is dan van plan om allerlei demonstraties vlak bij de stadions te laten plaatsvinden. Op deze manier wilt hij aandacht vragen voor professional gaming.

Dus voor mensen die kleine kinderen hebben: begin maar al met trainen van die koter, misschien dat hij/zij in 2024 te zien is op de Olympische Spelen.