Nieuws

Oud Vivendi-werknemer is nu CEO van Gameloft

Overname door Vivendi verder in gang gezet

Geschreven door Delano Zoon op

Stéphane Roussel, voormalig werknemer van Vivendi, is benoemd als nieuwe CEO van Gameloft tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor aandeelhouders.

Vivendi beschikt inmiddels over 95,77 procent van de stemrechten over Gameloft, en rondde gister de overname af. Tijdens de bijeenkomst benoemde Vivendi in totaal vijf van hun eigen werknemers voor een plaats in het bestuur van mobiele app uitgever Gameloft.

De nieuwe bestuursraad van Gameloft bestaat uit Omnium Bolloré-voorzitter Sebastien Bolloré, Frédéric Crépin, Canal+Régie-voorzitter Francie Mayer, Canal+ Group CEO Maxime Saada en de nieuwe CEO en voorzitter Stéphane Roussel. 

"Ik start mijn rol vandaag met een ambitieus plan: het combineren van onze gezamenlijke creatieve passie om de ontwikkeling van Gameloft te doen versnellen", vertelde Roussel tijdens een gesprek voor Gameloft-werknemers. "Julie zullen volledig betrokken zijn als leden van de Vivendi-familie zonder julie onderscheidende vermogen en originaliteit te verliezen."

Gameloft was voorheen het bedrijf van de broer van Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft. Vivendi heeft inmiddels ook een gedeelte van de aandelen van Ubisoft in handen. De uitgever van games als Assassin's Creed wil echter alles op alles zetten om niet opgekocht te worden.

Bron: Game Informer

Dit artikel delen:

Lees meer

Onofficiële versie van Splatoon op Chinese smartphones en tablets De beste gamedeals van de week
2

Reacties op: Oud Vivendi-werknemer is nu CEO van Gameloft

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  armilo-theus

  • 30 juni 2016 14:48
  Kansloos je gaat een procces toch niet versnellen of willen ze alles zo snel mogelijk uitmelken?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  markje94

  • 30 juni 2016 17:20
  @armilo-theus Het is vivendi, dus ja ze willen alles wel zo snel mogelijk uitmelken. ubisoft heeft dat de afgelopen paar jaar ook gedaan, maar hoop toch dat ze kunnen voorkomen opgekocht te worden door vivendi, want daar zal het zeker niet beter op worden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.