Oud Eidos-topman Joseph Olin (hij is nu de baas over de Academy of Interactive Arts & Sciences) heeft een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan over de journalistiek die in de gamesindustrie bedreven wordt. "Wat mij irriteert is dat gamereviewers lui zijn. Niet allemaal, maar met name de reviews die vertellen over 'deze game is niet zo goed want als je kijkt naar die andere game, die was fantastisch'. Ik bedoel, wie geeft er wat om?", is één van de gevleugelde uitspraken van Olin.

Hij gaat door: "Hoe kun je een game reviewen, hoe kun je ook maar iets zeggen over een game als GTA IV, die meer dan 40 uur aan gameplay bezit, als je maar 2 tot 3 uur gespeeld hebt? Dat is als het zien van het begin van een film. Ik denk niet dat zoiets eerlijk of accuraat is."

En eigenlijk heeft meneer Olin ook helemaal gelijk natuurlijk. Wij gamejournalisten zijn er niet om de massa te behoeden voor rotzooi, maar zelf op het strand te liggen, bier te zuipen en achter de wijven aan te zitten. Meer interessante uitspraken vind je in dit nieuwsbericht. Er volgt op een later tijdstip ook nog een volledig interview met de man, benieuwd wat dat gaat worden.