Game Pass op consoles genereerde vorig jaar 2,9 miljard dollar aan omzet

Game Pass op consoles genereerde vorig jaar 2,9 miljard dollar aan omzet

Xbox Game Pass op consoles heeft in 2021 in totaal zo'n 2,9 miljard dollar aan omzet gegenereerd.

Microsoft maakt zelf de omzetcijfers voor Game Pass niet publiekelijk bekend, maar het bedrag wordt vermeld in een rapportage van de Administrative Council for Economic Defence (CADE) van Brazilië waarin een conclusie wordt gegeven aan een anlyse van de geplande overname van Activision Blizzard door Microsoft. Volgens het document is de bron voor het bedrag Microsoft zelf. 

De 2,9 miljard dollars draaien daarbij puur om omzet gegenereerd met Game Pass op consoles - Game Pass op pc wordt er dus niet bijgerekend. De 2,9 miljard dollar aan omzet beslaat ongeveer 18 procent van de totale jaarlijkse omzet van Xbox - vorig jaar stond dat bedrag op 16,28 miljard dollar.

Vorige week publiceerde CADE het document, waarmee het land officieel goedkeuring geeft aan de overname van Activision Blizzard. Sinds Microsoft begin dit jaar liet weten Activision Blizzard voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar over te willen nemen, wordt de mogelijke deal onderzocht door waakhonden overal ter wereld. Dit om er voor te zorgen dat Microsoft bij een eventuele overname geen monopolypositie verkrijgt. Tot instanties wereldwijd groen licht geven, kan de overname niet plaatsvinden.

Hoewel Brazilië - na Saoedi-Arabië - een van de eerste landen is die akkoord gaat met de overname, zijn er nog vele andere instanties wereldwijd die de deal goed moeten keuren. Het Amerikaanse Federal Trade Commission gaat waarschijnlijk eind november met een oordeel komen, en het Britse Competition and Markets Authority heeft tot 1 maart 2023 om een oordeel te vellen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

en als je nagaat dat je het voor heel goedkoop kan krijgen kan dit bedrag veel hoger zijn als men het op normale manier zou kopen.

0

@hulstpower straks met familie en vrienden abonnement zal t ook wel weer omhoog gaan ja

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor kanttekening waarbij, precies?

0

@axolotsyl Bij dit artikel

0
test

@Messtranor dat besef ik me wel, dat zou leuk zijn omdat te weten hoeveel dat is.

0
test

@hulstpower Dat zal waarschijnlijk dik in de min staan want zoals je zelf al zegt de stunt aanbiedingen en de conversie van gold zorgt er voor dat veel mensen niet eens het volle bedrag betalen. Daarnaast hebben ze veel third party aanbod en ook vrij veel third parties die bij launch al op gamepass komen, dat is echt niet goedkoop. Met de komst van first party games kunnen ze langzaam de thirdparty terug schroeven en natuurlijk zodra ze van Gold af zijn kunnen ze voorkomen dat men tegen een veel lager bedrag aansluit.

0
test

@hulstpower Helaas is MS daar niet zo open in over het algemeen. De eerdere woorden van Phil Spencer over GP waren ook sustainable. Als GP voor enorme winsten zorgde, dan wisten we dat natuurlijk al lang. Zonder verdere info is het eigenlijk non informatie.

0

@Messtranor Dat weet iedereen toch wel?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou