Game of Thrones-game verschijnt volgende week | Gamer.nl

Game of Thrones-game verschijnt volgende week | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Windows- en Mac-versie is vanaf 2 december verkrijgbaar. Een dag later verschijnt het spel ook voor Xbox 360, Xbox One en Playstation 4, gevolgd voor een iOS-versie op 4 december. Een week later, op 9 december, komt de game ook nog naar Playstation 3. Een Android-versie staat gepland voor later die maand.

De eerste van zes afleveringen heet Iron From Ice en bevat onder meer stemwerk van HBO's Game of Thrones-acteurs Peter Dinklage en Lena Headey. Zij vertolken dezelfde rollen als in de televisieserie, Tyrion en Cersei Lannister. De hoofdrol in het spel is weggelegd voor House Forrister, een relatief onbekende clan die vooralsnog enkel kort in de boekenserie A Song of Ice and Fire genoemd is, waar de HBO-serie op is gebaseerd.

In totaal zijn er vijf speelbare personages, die ieder hun eigen keuzes voorgeschoteld krijgen. Spelers moeten die besli ingen zelf nemen en beïnvloeden zo het verdere verloop van het verhaal.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou