Jason Sudeikis (Horrible Bosses) spreekt de stem in van de vogel Red, Josh Gad (Frozen) de gele vogel Chuck en Danny McBride (Eastbound & Down) vertolkt de rol van de zwarte vogel Bomb. Bill Hader, bekend van Saturday Night Live), speelt één van de slechte varkens. 

De Angry Birds-film wordt uitgegeven door Columbia Pictures en is al meer dan een jaar geleden aangekondigd. Fergal Reilly en Clay Katis, bekend van The Smurfs en Wreck-It Ralph, regisseren de film, die vanaf 1 juli 2016 in de bioscopen moet draaien. 

Peter Dinklage heeft naast zijn rollen in de HBO-serie Game of Thrones en de film X-Men: Days of Future Past ook ervaring met het inspreken van stemmen in games. Onlangs sprak hij de stem in van Ghost, een AI-robot die spelers begeleidt in Activision Blizzard's Destiny.

Angry Birds is de immens populaire gamereeks van Rovio, waarin spelers vogels de lucht in schieten om varkentjes en de gebouwen waar ze in zitten omver te rollen. De diverse Angry Birds-games kennen in totaal zo'n 200 miljoen gebruikers. Wel is de hoeveelheid gebruikers het afgelopen jaar afgenomen.