Game maakt voor het eerst technisch gezien kans op Oscar | Gamer.nl

Game maakt voor het eerst technisch gezien kans op Oscar | Gamer.nl

Voor het eerst in de geschiedenis van de Academy Awards zou een game kunnen worden genomineerd voor een Oscar.

Het gaat om Everything, dat op PlayStation 4 en pc is verschenen en waarin spelers alles op de wereld kunnen besturen. De game won de juryprijs tijdens de 2017 Vienna Shorts Festival en zou daardoor genomineerd mogen worden voor een Oscar in de categorie animatie. Voor de duidelijkheid: dit is vooralsnog niet gebeurd.


Hoewel het spel natuurlijk geen animatiefilm is, komt het project blijkbaar dichtbij genoeg om mee te dingen in deze categorie. Hoewel een regel bij de Academy Awards is dat alle deelnemers in bioscopen moeten hebben gedraaid, tonen de regels dat er een uitzondering kan worden gemaakt voor 'korte films' die bepaalde awards hebben gewonnen. Daarbij hoeft Everything niet gespeeld te worden; in een speciale modus speelt de game zichzelf en kan men de controller neerleggen.

Everything verscheen in maart op PlayStation 4 en pc. De game kost 14,99 euro. Ontwikkelaar David O'Reilly geeft zelf aan te verwachten dat het niet zo hard zal gaan dat de Oscar-nominatie ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou