Hill: "Iets waar je achter komt wanneer je aan Batman-games werkt, is dat de vijanden van Batman erg goed zijn. Ik weet zeker dat er ruimte is om sommige van deze vijanden te pakken en er iets origineels van te maken. Zelfs een minder bekende vijand als Bane, die een fenomenaal achtergrondverhaal heeft."

Over het succes van een dergelijke game lijkt Hill zich niet zo druk te maken. "Het zou minder populair zijn, maar wel heel interessant en spannend. Het zou echt iets geks kunnen worden."

Bane

De superheld Batman is deels zo populair door zijn aartsvijanden. Zo hebben Jack Nicholson en Heath Ledger al vormgegeven aan de Joker in twee Batman-films. Bane is een minder bekende schurk uit het Batman-universum en spendeert zijn jeugd in een gevangenis in de fictionele Caribische Republiek van Santa Prisca, waar hij de straf op zich neemt van zijn vader, die aan de wet is ontsnapt.

Batman: Arkham Asylum was één van de grootste verrassingen van het afgelopen jaar. De game speelt zich af in Arkham Asylum, de beroemde gevangenis van Gotham waar geesteszieke criminelen worden opgesloten. Inmiddels wordt gewerkt aan het vervolg, dat later dit jaar moet verschijnen.