Dat gamen nogal eens frustraties of ruzies in relaties kan veroorzaken, is niet zo verwonderlijk. De hobby van de een kan makkelijk een doorn in het oog van de ander worden. Sinds de komst van games in de jaren '70 zijn games oorzaak van menig relationele ruzie geweest. Nu is er echter een nieuwe generatie game accesoires die nog eens extra olie op het vuur gooit.

Carry Sloan, hoofdredactrice van Tango Magazine, een tijdschrift over relaties is van mening dat met de komst van een gitaar voor Guitar Hero, racestuurtjes, dansmatten en plastic pistolen ook de ergenis bij de vrouwelijke partners van gamers is gegroeid. Eerst speelde vriendlief nog met een gewone controller, nu zijn dat allemaal rare accesoires geworden.

Sloan is echter ook van mening dat juist deze "dorky" game accesoires goed kunnen zijn voor de relatie. Guitar Hero is leuk voor elk geslacht en alle leeftijden en is een game die met meerdere spelers juist leuker is, dat geldt ook voor Dance Dance Revolution dat ook vooral onder de dames populair is.

Of het dus waar is dat game accesoires meer kapot kunnen maken dan je lief is?