Gaikai: 'Microsoft zal een tv moeten maken' | Gamer.nl

Gaikai: 'Microsoft zal een tv moeten maken' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met het oog op de ontwikkelingen in de markt gelooft Perry dat Microsoft geen keus heeft. Hij wijst hierbij op spelcomputers die steeds meer als media hubs worden neergezet en de concurrentie die er is op dit terrein. "Als consoles als media hubs op de markt komen, dan zijn er al enorm veel alternatieven te koop." Volgens de baas van Gaikai moeten consolemakers zich daarom richten op intergratie met televisie.

"Zodra andere media hubs spellen kunnen afspelen - en ik bedoel geen dammen, maar dingen zoals Call of Duty - gaat het publiek in de war raken. Met dat in het hoofd, wie kan er een tv maken? Sony maakt ze al, dus ze hoeven alleen hun techniek in de tv's te stoppen." Perry denkt dat Apple eenzelfde kant op gaat: "Er zijn veel geluiden geweest dat Apple een grote LCD Panel-producent heeft gekocht. Het is vrij duidelijk dat zij ook op hetzelfde spoor zitten."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou