Gabe Newell doet Half-Life na en stuurt tuinkabouter de ruimte in

Gabe Newell doet Half-Life na en stuurt tuinkabouter de ruimte in

Valve-oprichter Gabe Newell speelt een beruchte achievement uit Half-Life 2: Episode Two na door een tuinkabouter de ruimte in te sturen. Hiermee haalt Newell geld op voor het goede doel.

In Half-Life 2: Episode Two kwamen spelers in het begin van de game een tuinkabouter genaamd Gnome Chompski tegen. Voor een van de achievements in het spel moesten spelers die kabouter door het hele spel meedragen en uiteindelijk in een raket aan het einde van het spel plaatsen.

Newell speelt deze scène nu na door een tuinkabouter van titanium te laten printen en met een raket mee de ruimte in te sturen. Newell werkt samen met Rocket Labs in Nieuw-Zeeland, waar de Valve-baas sinds de coronapandemie verblijft. Rocket Labs staat op het punt om satellieten de ruimte in te sturen.

Newell belooft een dollar te doneren per kijker die naar de lancering van de raket kijkt. Het geld gaat naar Starship, een kinderziekenhuis in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland.

Rocket Labs noemt het experiment een "eerbetoon aan de innovatie en creativiteit van gamers over de hele wereld", maar er zit ook een praktisch nut aan het lanceren van de kabouter. Zo wordt namelijk ook een nieuwe manier van 3D-printen getest dat mogelijk voor toekomstige onderdelen van ruimteschepen gebruikt kan worden. De tuinkabouter brandt overigens op in de atmosfeer van de aarde.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuk gebaar, kunnen ze nu beginnen aan episode 3? :) Kleine fout in de tekst; hoewel Tocket Labs lanceert vanuit Nieuw Zeeland is het een Amerikaans bedrijf. Dus hoewel het indirect klopt is het niet helemaal correct.

0
test

Fijn gebaar. Doneert hij zelf ook 1000 euro per kinderziekenhuis in de wereld?

0

Aanbevolen voor jou