Remember Me wordt gemaakt door het Franse Dontnod Entertainment, bestaande uit ontwikkelaars die  hebben gewerkt aan Heavy Rain, Splinter Cell en Rainbow Six. Het spel was vorig jaar ook al op Gamescom aanwezig onder de naam Adrift.

Remember Me speelt zich af in een futuristisch Parijs in 2084. Alle herinneringen en gedachtes van mensen kunnen automatisch opgeslagen en geruild worden via een netwerk van het bedrijf Memoreyes. De vrouwelijke hoofdrolspeler Nilin is al haar herinneringen kwijt en spelers moeten die terug zien te vinden. Samen met de Errorists-groepering bindt Nilin de strijd aan met Memoreyes.

Beyond Good & Evil

Remember Me heeft volgens een redacteur van Gamer.nl qua sfeer veel weg van Beyond Good & Evil, terwijl de gameplay een combinatie is van klimmen en vechten. Het vechten kan niet alleen met wapens, maar ook met schoppen en slaan en met verschillende technologieën waar Nilin beschikking over heeft. Zo kan ze vijanden laten sterven door hun geheugen te overbelasten en kan ze gedachten lezen om sluiproutes te vinden.