FTC eist meer informatie over tienjarige deals die Microsoft sluit

FTC eist meer informatie over tienjarige deals die Microsoft sluit

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) geeft aan meer informatie te willen inzien over de tienjarige deals die Microsoft recentelijk heeft afgesloten.

Dat blijkt uit nieuwe documentatie. De afgelopen weken heeft Microsoft vier tienjarige deals bekendgemaakt, schijnbaar om de mogelijke overname van Activision Blizzard kracht bij te zetten. Zo ligt er een deal met Nintendo om Call of Duty naar Nintendo-platforms te brengen als de overname doorgaat. Ook zijn er deals met streamingplatforms GeForce Now, Ubitus en Boosteroid om Xbox pc-games via deze platforms te streamen. Daarbij wordt telkens specifiek gemeld dat Call of Duty naar die diensten kan komen als de Activision-overname door mag gaan.

De FTC, een van de instanties die deze overname onderzoekt, wil dat de rechter eist dat Microsoft meer informatie vrijgeeft over de bovengenoemde deals. Volgens de FTC aarzelt Microsoft bij het overhandigen van documenten die precieze details over de deals beschrijven. 

"Hoewel Microsoft deze deals duidelijk gebruikt (om de overname van Activision Blizzard) te verdedigen, weigert het bedrijf om de documentatie gerelateerd aan de afspraken te overhandigen." Daarbij zou Microsoft ook niet veel willen vrijgeven over communicatie met andere partijen buiten Nvidia, Nintendo en Sony. "Microsoft zou niet mogen leunen op deze deals zonder de betreffende documenten te tonen."

In het nieuwe document spreekt de FTC ook nogmaals de angst uit dat Microsoft zich niet aan zijn woord zal houden en Call of Duty op zoveel mogelijk platforms beschikbaar zal stellen. Daarbij maakt de waakhond de vergelijking met de overname van het moederbedrijf van Bethesda: "Microsoft maakte een vergelijkbaar argument toen het ZeniMax overnam, maar besloot daarna om ZeniMax-games exclusief (voor Xbox en pc) te maken."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Haha de vuist van Ryan zit wel diep in de FTC. Nog steeds blijven ze zeuren om die Bethesda deal terwijl de EU dit al tegengesproken heeft. Het zou daarentegen Microsoft wel sieren om de details van die contracten te laten inzien. Schep gewoon duidelijkheid dat neemt alle argwaan weg.

0
test

@fonsrutte komt niet alleen door Jim, maar die ouwe bok van een biden die zei pak big tech aan. Denk als Trump president was had deze deal al lang door gegaan.

0

@hulstpower Op zich niets verkeerd met big tech aanpakken en goed dat ze naar deze overname kijken. Ik heb eerlijk gezegd dat deze deal niet doorgaat en nooit meer Trump.

0
test

@fonsrutte ik. Ben geen Trump fan en ook geen biden fan. Maar als je zegt big tech aan pakken zonder echt een rede vind ik onzin. Maar de deal gaat wel door er is altijd wel kans can blokkeren maar acht kans meer naar door gaan.

0

Aanbevolen voor jou