Free-to-play apps niet meer als gratis aangeduid in App Store | Gamer.nl

Free-to-play apps niet meer als gratis aangeduid in App Store | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De wijziging is zowel in de Europese als de Amerikaanse App Store doorgevoerd. De games staan nog wel onder de categorie 'gratis', maar de knoppen om de games te downloaden tonen dit woord niet meer. Daarnaast staat er onder free-to-play games vermeld of er in-game aankopen in de spellen zitten.

Eerder dit jaar gaf de Europese Commi ie aan strengere richtlijnen te willen voor gratis apps. Veel van deze apps vragen gebruikers tijdens het spelen namelijk alsnog om geld uit te geven. Google paste dit al eerder aan in zijn Play Store.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou