Franse gamevakbond klaagt Ubisoft aan

Franse gamevakbond klaagt Ubisoft aan

De Franse gamevakbond Solidaires Informatique heeft verschillende Ubisoft-medewerkers en het bedrijf zelf aangeklaagd wegens de slechte werkcultuur.

Op 15 juli werd de rechtszaak officieel aangespannen door Maude Beckers, die zowel de vakbond als de slachtoffers vertegenwoordigt.

"In juni 2020 doken dozijnen verklaringen op via sociale netwerken, ondersteund door artikelen van verschillende media (Liberation en Numérama in het speciaal), die gevallen van seksuele intimidatie aan de kaak stelden binnen de Ubisoft-groep, met het welbehagen van Afdeling Personeelszaken die stalkers beschermde en slachtoffers de mond snoerde", luidt de omschrijving.

Ubisoft als bedrijf wordt aangeklaagd wegens 'institutionele seksuele intimidatie'. Ook is de aanklacht gericht op een vijftal werknemers en ex-werknemers, en een aantal 'naamloze individuen': 

Voormalig vice president of editorial and creative services Tommy François, voormalig chief creative officer Serge Hascoët en zijn assistent, voormalig hoofd van personeelszaken Cécile Cornet en Ubisoft-CEO Yves Guillemot als 'hoofdverantwoordelijke'.

Ubisoft heeft nog niet gereageerd op de aanklachten. Wel gaf het recent aan te vrezen voor verlies van talent wegens wangedrag en dat het een 'zero-tolerancebeleid' voert.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Als het spelen van Walhalla al een crime was, HOE erg moet het werken eraan dan geweest zijn?

0

Aanbevolen voor jou