Forza Horizon-makers openen nieuwe studio in Engeland | Gamer.nl

Forza Horizon-makers openen nieuwe studio in Engeland | Gamer.nl

De makers van Forza Horizon, Playground Games, opent een nieuwe studio in Engeland.

Volgens Gamesindustry opent de nieuwe studio in Leamington Spa, waar binnenkort 200 mensen aan een onaangekondigde game werken. Dit betekent dat het aantal werknemers van Playground Games bijna wordt verdubbeld. Het hoofdkantoor van Codemasters, makers van onder andere Formule 1- en Dirt-games, staat in dezelfde regio. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat personeel van beide studio's uitgewi eld worden, hoewel het hier om pure speculatie gaat.

Onder de werknemers van het nieuwe team vallen zowel Playground Games-medewerkers als opmerkelijke bekende ontwikkelaars in de games-industrie. Zo is Sean Eyestone aangewezen als productie-director voor deze mysterieuze game. Hij werkte eerder onder andere aan Metal Gear Solid 5 en Star Wars: Battlefront 2.

Het nieuwe team bevat ook Will Kennedy, voormalig game designer voor Grand Theft Auto 5, die de rol van Chief Designer op zich neemt. Senior designer van Hellblade Juan Fernandez di Simon is aangewezen als hoofd van combat design. Dit feit doet mensen vermoeden dat het hier om een actie rpg gaat.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou