Fortnite-WK levert Nederlander ruim twee miljoen euro op

Fortnite-WK levert Nederlander ruim twee miljoen euro op

Nederlander Dave Jong heeft tijdens het WK Fortnite in New York een geldprijs van ruim twee miljoen euro bemachtigd. Jong eindigde op de tweede plaats voor de duomodus binnen het populaire schietspel met zijn Britse partner Jaden 'Wolfiez' Ashman.

Jong, ook wel bekend als 'Rojo' binnen de game, wist met zijn prestatie 48 duoteams achter zich te laten. Jong behaalde met Ashman 47 punten over alle gespeelde potjes, wat vier punten minder is dan het winnende Noors-Oostenrijkse duo van het toernooi; Aqua en Nyhrox (2,7 miljoen euro). Met deze uitslag zegt Jong tevreden te zijn, maar geeft ook aan dat er meer in had gezeten. "We hebben twee potjes gehad waarin we vijf punten meer hadden kunnen halen, als we vijf tot tien seconden langer in leven waren gebleven.

Volgens de Nederlander kampte hij gedurende het toernooi niet met zenuwen. Jong zegt dat deze zenuwen vooral in de voorbereiding van het toernooi waren. Dave plant om met zijn prijzengeld in iets te investeren voor de lange termijn, maar nog niet precies weet voor wat. "Een huis heb ik eigenlijk niet nodig. Ik zit nog prima bij mijn moeder op mijn kamer". Verder geeft hij aan dat er tijdens de week van het toernooi een tekort aan computers was om spelers te laten trainen vooraf aan het toernooi. Hiermee zegt de 21-jarige Fortnite-speler dat hij voor de toekomst wel een nieuwe laptop gaat aanschaffen.

 

Naast Dave Jong deden er nog drie andere Nederlanders mee aan het duotoernooi, waarvan één ook in de top tien eindigde. Dmitri 'mitrO' van de Vries behaalde met zijn Britse duopartner Kyle 'Mongraal' Jackson de zesde plaats, wat goed is voor een geldprijs van ruim 400.000 euro. Vooraf werd van de Vries gezien als één van de favorieten, maar moest Jong uiteindelijk voor zich laten. Verder deed het Nederlandse duo Quinten van der Zijpp en Levi Edelijn mee aan het toernooi, maar slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de eindfase van het Fortnite-toernooi.

De totale prijzenpot van het WK-fortnite bedraagt 27 miljoen euro. Alle deelnemers van het toernooi zijn vooraf al verzekerd van een minimum geldprijs van 45.000 euro. De ranglijst van de spelers wordt bepaald door middel van een puntensysteem. Spelers moesten met de duomodus in zes potjes erin slagen om zoveel mogelijk punten te verzamelen door zelf andere spelers uit te schakelen en door zo lang mogelijk in leven te blijven. Door als laatst over te blijven behaalde het team nog eens tien bonuspunten.

Fortnite

Met de Nederlandse prestatie hoopt Ward Geene van de Esports Club dat Nederland nu als e-sportsland meer op de kaart wordt gezet. Ondanks de indrukwekkende prestaties van Jong en Van de Vries, zegt Geene het jammer te vinden dat er een hoog geldbedrag voor nodig is om Nederlandse e-sporters uit te lichten. Volgens Geene leveren Nederlanders gedurende het jaar regelmatig goede prestaties, maar blijft dit momenteel nog op internationaal niveau onderbelicht.

Na het duotoernooi is het vandaag de beurt aan de solo-spelers van de shooter. De winnaar van dat toernooi ontvangt hetzelfde geldbedrag als de winnaar van het duotoernooi. Aan het solotoernooi doen zelf geen Nederlanders mee, maar wordt de Benelux wel gerepresenteerd door de 15-jarige Belg Evan 'DRG' Depauw. In ieder geval lijkt het toernooi veel bekijks te trekken, aangezien het uitgezonden duotoernooi op de Fortnite-website, Twitch en YouTube goed was voor meer dan één miljoen kijkers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi.. En ook goed voor ons allen, want groot gedeelte verdwijnt de staatskas in als belasting.. :P

0
test

@Inflatable Juist ja, waar de jackpot van de staatsloterij al belastingvrij is (ofwel de echte prijs is nog veel hoger), is deze prijs niet belastingvrij en gaat er gewoon het normale inkomstenbelasting er overheen, in dit geval dus 51,75%, dus van die 1 miljoen houdt hij niet eens een half miljoen van over.. Dat is natuurlijk nog steeds een hoop geld voor een potje fortnite en voor een 21 jarige, maar natuurlijk wel zuur.

0

@SuperDre Hoeft niet per sé. Je kan het ook via een bedrijf laten lopen om zo de belastingdruk te verlagen.

0
test

@Inflatable Dat eeuwige gehuil over belasting.

0
test

Gezien het geld met zijn partner gedeeld moet worden, is de titel het wel wat misleidend ;).

0

@Heiny Reimes Klopt inderdaad niet wat er staat. Het levert hem persoonlijk geen 2 miljoen op. Een toffe prestatie wel :D

0

Aanbevolen voor jou