Forspoken-ontwikkelaar wordt met Square Enix samengevoegd

Forspoken-ontwikkelaar wordt met Square Enix samengevoegd

Luminous Productions, de ontwikkelaar van Forspoken, wordt samengevoegd met Square Enix.

Luminous, dat in 2018 werd opgericht, was al een studio van Square Enix. Werknemers van de studio maakten daarvoor Final Fantasy 15. Op 1 mei moet de fusie met Square Enix echter voltooid zijn en moet de studio één worden met Square Enix zelf, zo valt in een persbericht te lezen.

Het is niet precies duidelijk wat dit precies voor de toekomst van de studio betekent. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat toekomstige spellen van de ontwikkelaar niet meer het Luminous-logo dragen, maar louter als Square Enix-spellen worden gezien.

Luminous laat weten dat het tot de fusie aan een patch blijft werken om de prestaties van Forspoken te verbeteren, alsmede de uitbreiding Tanta We Trust die deze zomer moet verschijnen. "Vanaf 1 mei zullen we ons aansluiten bij Square Enix om nieuwe, innovatieve game-ervaringen aan spelers wereldwijd te leveren."

Forspoken werd wisselend ontvangen. Op Gamer.nl gaf Marcel Vroegrijk een 6,5 aan de game: "Forspoken wil graag het persoonlijke verhaal delen van een vrouw die als baby te vondeling is gelegd en hoe dat haar als volwassene gevormd heeft. Dat lukt helaas maar half. De andere helft vertelt op (cliché)matige wijze een uitgekauwd fantasieverhaal. Er is weliswaar meer dan genoeg te doen en te beleven in Forspoken, maar het daadwerkelijke spelplezier is soms ver te zoeken."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou