Nieuws

Forspoken-ontwikkelaar wordt met Square Enix samengevoegd

Ontwikkelaars blijven werken aan patch en uitbreiding voor de game

Geschreven door Michel Musters op
Luminous Productions, de ontwikkelaar van Forspoken, wordt samengevoegd met Square Enix.

Luminous, dat in 2018 werd opgericht, was al een studio van Square Enix. Werknemers van de studio maakten daarvoor Final Fantasy 15. Op 1 mei moet de fusie met Square Enix echter voltooid zijn en moet de studio één worden met Square Enix zelf, zo valt in een persbericht te lezen.

Het is niet precies duidelijk wat dit precies voor de toekomst van de studio betekent. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat toekomstige spellen van de ontwikkelaar niet meer het Luminous-logo dragen, maar louter als Square Enix-spellen worden gezien.

Luminous laat weten dat het tot de fusie aan een patch blijft werken om de prestaties van Forspoken te verbeteren, alsmede de uitbreiding Tanta We Trust die deze zomer moet verschijnen. "Vanaf 1 mei zullen we ons aansluiten bij Square Enix om nieuwe, innovatieve game-ervaringen aan spelers wereldwijd te leveren."

Forspoken werd wisselend ontvangen. Op Gamer.nl gaf Marcel Vroegrijk een 6,5 aan de game: "Forspoken wil graag het persoonlijke verhaal delen van een vrouw die als baby te vondeling is gelegd en hoe dat haar als volwassene gevormd heeft. Dat lukt helaas maar half. De andere helft vertelt op (cliché)matige wijze een uitgekauwd fantasieverhaal. Er is weliswaar meer dan genoeg te doen en te beleven in Forspoken, maar het daadwerkelijke spelplezier is soms ver te zoeken."

Dit artikel delen:

Lees meer

Veel gameplay en informatie van Final Fantasy 16 online verschenen Lies of P komt ook fysiek uit
0

Reacties op: Forspoken-ontwikkelaar wordt met Square Enix samengevoegd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.