De NVPI, oftewel de Nederlandse Vereniging voor producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers, heeft de nieuwste cijfers bekend gemaakt omtrent de verkoop van diverse entertainmentproducten. Hiertussen vinden we ook de cijfers voor de groei van de verkoop tussen 2003 en 2004 van games voor zowel PC als consoles.

De verkoop van consolegames nam het hardst toe. In miljoenen euro's met maar liefst 19.6%, van 99.5 miljoen euro in 2003 naar 119.0 miljoen euro in 2004. In geld uitgedrukt nam de verkoop van PC games veel minder toe, maar 1,5%, naar ongeveer 68 miljoen euro in vergelijking met 67 miljoen euro in 2003. Uitgedrukt in aantal verkochte exemplaren was de groei nog groter, 22.6% voor PC games (van 3.0 miljoen stuks naar 3.7 miljoen) en 33.9% voor consolegames (van 2.2 miljoen stuks naar 2.95 miljoen stuks).

Hieruit kan dus worden geconcludeerd dat in 2004 de prijzen voor games lager zijn geworden, maar dat de toename in de verkoop de prijsdaling heeft weten te compenseren. Ook ligt de prijs van consolegames, zoals verwacht, nog aanzienlijk hoger dan die voor PC games. Hoewel consolegames procentueel de grootste groei doormaken, leggen ze het qua verkochte exemplaren nog steeds af tegen de PC games. Ze brengen echter wel wat meer geld in het laatje. Meer cijfers, onder andere omtrent de DVD en muziekverkoop, vind je bij de NVPI.

Met dank aan lordteddybear voor het melden van dit nieuws.