Het Engels Official Xbox Magazine heeft de eerste details onthuld van Formula 1 2010. Codemasters claimt dat deze game het beste F1-spel ooit gaat worden.

Uitvoerend producent Gavin Raeburn licht dit verder toe in OXM. "Formule 1-spellen hebben het laatste decennium geen potten weten te breken en wij denken dat de sport een game verdient die de spanning en glamour goed vastlegt."

Drama en rivaliteit zal een deel van de ervaring worden. Hiernaast is uiteraard het sleutelen aan de wagen belangrijk om op veranderende dingen als grip en weersomstandigheden in te kunnen spelen.

Online racen tegen de juiste mensen

Over het online gedeelte heeft Raeburn het volgende toe te voegen: "De online component is net zo belangrijk als de singleplayer-ervaring.  Hierbij is het belangrijk dat spelers de juiste tegenstanders kunnen vinden om tegen te spelen. Als je een arcadefan bent en je speelt F1 online dan wil je waarschijnlijk tegen mensen met dezelfde gedachtengang racen. Dus in kortere races in plaats van dat je terechtkomt in een simulatiesessie."