Ford-dealer steelt artwork van Firewatch voor reclame | Gamer.nl

Ford-dealer steelt artwork van Firewatch voor reclame | Gamer.nl

Een Ford-dealer in Quincy, Massachusetts heeft zonder toestemming artwork van Firewatch gebruikt voor een reclamecampagne. In een e-mail van de dealer wordt de gestolen art groot afgebeeld.

De gestolen afbeelding werd door Olly Mo gemaakt voor de indiegame Firewatch. Volgens Mo heeft de Ford-dealer geen toestemming gevraagd om de artwork te gebruiken. Sean Vanaman van Firewatch-ontwikkelaar Campo Santo was snel op de hoogte gebracht van de diefstal en reageerde afwijzend op Twitter.

Bij navraag door Game Informer liet de Ford-dealer weten niet op de hoogte te zijn geweest dat de afbeelding onrechtmatig is gebruikt in de reclamecampagne. Toen er werd gevraagd hoe de dealer omgaat met het verkrijgen van rechten voor afbeeldingen, hing de dealer de telefoon op. Later bracht Sean Western van de reclame-afdeling van de dealer een verklaring uit: "We gebruiken alleen websites die conform zijn aan de DMCA-wet wanneer we afbeeldingen zoeken".

Volgens Western is de afbeelding van een website met bureauachtergronden gehaald, die de regels van de DMCA-wet hanteert, maar Campo Santo beweert dat dit niet het geval is. In een tweet schrijft Sean Vanaman dat de verklaring "onzin" is omdat er elementen in de reclamecampagne zitten die direct van de ontwikkelaars website zijn gehaald.

Het is nog onduidelijk of er actie wordt ondernomen door Campo Santo. Hoewel de Ford-dealer onafhankelijk is en de reclame daardoor niet landelijk is uitgezet, hebben veel mensen in de regio alsnog de e-mail met gestolen artwork ontvangen.

Firewatch Ford
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou