Football Manager Handheld verscheen 2 weken geleden in op Google Play, het downloadplatform voor Android, en is volgens Jacobson nu al een van de meest illegaal gedownloade games die hij ooit gezien heeft. Volgens hem ligt dit aan het feit dat er geen kopieerbeveiliging is op Android, en dat het platform populair is in sommige landen die veel te kampen hebben met piraterij.

Jacobson denkt dat het percentage van illegale downloads van de Android-versie nog verder toe zal nemen. "Meestal wordt piraterij erger later in de levenscyclus van een spel. (...) Het zou veel erger kunnen eindigen, wat waarschijnlijk bij de Android-versie gebeurt. 

Jacobson legt uit dat de piraterij van de serie extra kosten met zich meebrengt, omdat mensen die het spel illegaal downloaden wel service verwachten van Sports Interactive, ook moet er geld besteed worden aan het laten verwijderen van links naar illegale versies. 

Hij ziet niet iedere illegale download als een misgelopen verkoop, maar stelt wel dat er een bepaald percentage is waarvoor dit opgaat. "Zelfs al is dat maar tien procent, dan zou dat een gigantisch verschil maken voor ontwikkelaars, en in veel gevallen, zelfs het verschil tussen of een studio of franchise die in leven blijft of niet."