Dat een naam niet voor het succes zorgt, maar de ontwikkelaar, dat bewees Sports Interactive door de Championship Manager reeks en Eidos vaarwel te zeggen en op eigen houtje verder te gaan. Zijn Football Manager 2005 werd, onder Sega, namelijk bejubeld door critici en gamers, terwijl Eidos met Championship Manager 5 een lichte afgang meemaakte. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Sports Interactive de reeks voort zal zetten en wel met, hoe kan het ook anders, Football Manager 2006.PC en Mac

Allereerst komt er een PC en MAC versie van Football Manager 2006, welke voortbouwt op deel 2005 maar een hele reeks nieuwe features belooft. Zo zal de speler in de rol van manager nu kunnen overleggen met het bestuur van de club, bijvoorbeeld over zijn eigen salaris en uitbreidingen aan het stadion.

Ook nieuw is de mogelijkheid om je spelers tijdens de rust van nieuwe tactische instructies te voorzien. Verder zijn de trainingsopties enigszins intiutiever gemaakt en zal de gemoedstoestand van spelers invloed uitoefenen op die van zijn collega's, zowel in positieve zin (PSV) als negatieve (Feyenoord). Leuk is ook dat je de historie van de scheidsrechter kunt nakijken, om zo je tactiek daarop in te stellen. Een scheids die veel met gele kaarten zwaait, vereist misschien een iets voorzichtigere speelwijze.

Playstation Portable

Naast een PC en Mac versie werkt Sports Interactive ook aan een versie van Football Manager 2006 voor de Playstation Portable. De draagbare versie is wezenlijk anders en zal geschikter zijn voor korte spelsessies dan de versie voor PC. De PSP versie laat je coachen in minimaal zes verschillende landen en maakt gebruik van dezelfde geprezen database als de PC versie.

Hoewel het spel niet zo gedetailleerd zal zijn als de PC versie, zijn de belangrijkste features nog van de partij. Zo heeft elke speler een uitgebreide historie, krijg je feedback van je staff op je team en de prestaties, zal je rekening moeten houden met de invloed van de media en is een uitgebreid transfersysteem van de partij, waarbij flink onderhandeld zal moeten worden over loon en transfersom. De complete lijst met features zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Beiden versies verschijnen in de winter van 2005, die we stiekem al achter de rug hebben. Maar voor Sega begint er een nieuwe winter, naar wij gokken al in november. Verwacht het spel dus gewoon tegen het einde van het jaar voor zowel PC als PSP.