Financiële problemen hebben ervoor gezorgd dat Arkane Studios de ontwikkeling van The Crossing tijdelijk stop heeft moeten zetten. Onduidelijk is wanneer er weer verder wordt gegaan met de ontwikkeling van het spel. Momenteel heeft het team achter de game hun aandacht verlegd naar twee andere projecten die ook al langer liepen.

"We liepen tegen onverwachte financiële uitdagen op en hierdoor waren we genoodzaakt om de game op de plank te leggen om ons te focussen op andere lopende projecten." aldus de CEO van Arkane, Raphael Colantonio, over de situatie.

De ontslaggolf bij Electronic Arts van november vorig jaar lijkt debet aan de problemen. Hierdoor kwam er een einde aan een uitgeefdeal voor het spel en verloor een deel van het team wat vanaf de kant van EA aan de game werkte zijn baan.

Unieke gameplay

The Crossing is een unieke game waarin singleplayer en multiplayer door elkaar zijn verwoven. De tegenstanders die je in het spel tegenkomt tijdens het doorlopen van de verhaallijn zijn namelijk echte mensen die het spel online aan het spelen zijn. Wat er nu met The Crossing gaat gebeuren is nog niet bekendgemaakt.