Square-Enix heeft bekend gemaakt dat Final Fantasy XIII: Agito en Parasite Eve 3 voor de PlayStation Portable zullen verschijnen. Deze twee titels zouden oorspronkelijk exclusief verschijnen voor de mobiele telefoon, maar staan nu dus ook voor Sony's handheld gepland.  Het is op dit moment nog onzeker of de spellen überhaupt nog wel voor de mobiele telefoon verschijnen.

Final Fantasy XIII Agito is een rollenspel dat zich afspeelt in de mythische wereld van het dertiende deel in de langlopende serie. Kenmerkend voor deze spin-off zijn de coöperatieve spelmogelijkheden en het enorme arsenaal aan wapens.  Zo is het mogelijk je opponenten met katana's te bestoken, maar kun je ook met schietgeweren aan de slag.

Parasite Eve 3 is logischerwijs het vervolg op het tweede deel, dat zo'n acht jaar geleden verscheen op de originele PlayStation. Alhoewel er vrij weinig over dit rollenspel vrijgegeven is, heeft Square-Enix kenbaar gemaakt dat het spelprincipe behoorlijk zal afwijken van de vorige delen en het spel het komende kalenderjaar op de markt zal worden gebracht.